Sivut

lauantai 19. heinäkuuta 2014

Kulmahammasta poistamassa ja etsimässä

Maanantaina tosiaan huomasin, että Valpas on onnistunut katkomaan toisen alakulmurinsa. Käytiin ensin tiistaina näyttämässä sitä eläinlääkärissä, jossa ei kuitenkaan osattu varmuudella sanoa, mitä hampaan nysälle olisi järkevintä tehdä. Odoteltiin hammasspesialistin mielipide, jonka mielestä poistaminen oli sitten järkevintä. Kulmuri kun oli ytimeen asti katkennut, niin olisi paikalleen jätettynä ollut infektioportti. Toki poistossa kiillevaurion mahdollisuus, mutta poistoa kuitenkin suositeltiin. Eilen siis suunnistettiin Jyväskylän Animagille hammaslääkärille. Musta oli jotenkin hauska, kun meidät ohjattiin odotustilaan oven eteen, jossa oikeasti luki hammaslaboratorio tai jotain vastaavaa. Ihan niin kuin ihmistenkin lääkärillä toimitaan. Oikein hyvää ja mukavaa palvelua saatiin sieltä. Valpas melkeinpä nukkui koko eilispäivän, tänään alkaa olla jo normaali. Mitään kovaa se ei saa viikkoon purra, joka on vähän hankalaa, se kun tykkää kovasti pureskella luita ja kaikkia muitakin juttuja.

Tiistaina Valpas kävi treenaamassa. Tehtiin hyppytekniikasta askeleen pidennystä, joka meni ihan kivasti. Ensi kerralla pitää tosin tehdä hyppytekniikkaa vain kolme toistoa, koska neljännellä ei selvästi jaksanut keksittyä enää niin hyvin kuin kolmella ensimmäisellä kerralla. Sen lisäksi tehtiin takaaleikkauksia suoraan putkeen. Apuohjaaja oli ensin palkkaamassa, mutta kun siinä ei ongelmia ollut, niin palkkasin myös itse. Lopussa vielä pari toistoa mutkaputki – takaaleikkaus suoraan putkeen. Hyvin meni tämäkin. Sitten vielä lopuksi pari toistoa pussia lelua sieltä vetäen. Ei tullut ihan niin kovaa kuin olisin toivonut, joten palataan vielä siihen, että joku pitää kangasta auki ja houkuttelee lelulla.

Viekas pääsi sitten seuraavana päivänä. Tekniikkatreenipätkä, jota mun ei onneksi tarvinnut opetella kokonaan, oli aikamoinen muistitehtävä. Heidi treenasi Vikin kanssa enemmän, minä tein vain välistäveto –ja päällejuoksukohdat. Miten se voikin olla niin pirun vaikeaa kääntää ylävartaloa? Hermot menee. Päällejuoksukohta tehtiin vain kerran, kun se onnistui. Tosin siinäkin sitä ylävartalon kääntöä voisi olla vähän enemmän ja vastakäsikään ei toiminut kunnolla. Omaan liikkeeseen tarvitsen myös paljon lisää sitä kuuluisaa kulmahammasta. Olisi ehkä pitänyt pyytää se Valppaalta poistettu. Olihan se toki maitohammasta ja vain pieni pala, mutta parempi sekin kuin ei ollenkaan. Eikä se kovin kuuluisakaan ollut.

Epäonnistunut yritys välistävetoon
 

Vähän onnistuneempi välistäveto
 

Päällejuoksut
 

Huomenna Turkuun ja maanantaina Tukholman kautta Skutskäriin kisaamaan, Wuhuu! Valpas ei valitettavasti hammasoperaation takia pääse mukaan. Harmittaa tosi paljon, mutta toisaalta helpompi vain Vikinän kanssa matkustaa.

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti