Sivut

torstai 3. heinäkuuta 2014

Treenipäivistä

Eilen käytiin aksaamassa Vikin, Vapan ja tykkipumi Oskun kanssa. Rakennettiin medien sm-finaalirata, joka mahtui yhdelle kentälle yllättävän vaivattomasti. Rengas piti jättää loppusuoralta pois, mutta muuten se oli aika saman oloinen. Viekkaan kanssa nousi yksi teema ylitse muiden: rimat! Sovittiin sitten tiukka linjaus siskon kanssa niistä: tästä eteenpäin yksikin rima kun tipahtaa, niin Viekas kannetaan ulos hallista. Minä olen tätä taktiikkaa aikoinani käyttänyt ja saanut rimaongelman joksikin aikaa katoamaan. Viekas kun vain ei kunnioita rimoja tippaakaan. Ja sille pahin rangaistus on joutua pois esteiden luota. Kaikki on kokeiltu. Muutaman kouluttajan mukaan Viekkaan hyppytekniikka on ihan hyvä ja fyssarin mukaan se on erinomaisessa kunnossa. Ongelman takaa pystyn löytämään yhdistelmän ainakin seuraavia tekijöitä: Viekkaan hyppytekniikka on todella taloudellinen ja rimaaviistävä, sillä on vauhti aina tapissa ja se ei välitä ollenkaan, vaikka rimat kolisisivat sen takana. Kontaktit ovat onneksi tällä hetkellä hyvät. Kepit epäilytti, mutta ei niissä ollutkaan ongelmaa toiselta puolelta niistämällä. Viekas kesti myös jonkin verran keppien itsenäistä suorittamista loppuun asti, kun tuki tarpeeksi kädellä. Mulle ongelmakohdaksi nousi keinun jälkeiset kaksi hyppyä ja putki. Jos ohjasin kunnolla päällejuoksun , olin auttamattomasti myöhässä putkelle viennissä. Jos en, niin Viekas tuli hypyn väärältä puolelta. Nyt pitäisi sitten harjoitella päällejuoksuja lisää. Mulle on vaikeimpia tekniikat, joissa jalat menee yhteen suuntaan, mut yläkropan pitäisi kääntyä toiseen.

Valpas teki suunnitelmien mukaan yhtä mutkaputkea yhdistettynä yhteen hyppyyn. Takaakierto sujui hyvin sekä ennen putkea että jälkeen. Toki pitää ohjata vielä aika voimakkaasti. Vaikeita putkikulmia se ei vielä hae. Lopuksi hyvän mielen ja ”mähän osaan tän” fiiliksen saamiseksi tehtiin vielä suoraa putkea ja parin siivekkeen välistä juoksua. Olin niin tyytyväinen pikku mieheen, että se on taitava!
 
 
 
 
 
Nyt ollaan aloitettu tasapaino –ja kehonhallintaharjoitukset. Muutama kertaa tehty laatikkoon menemistä, jossa vaikeinta Valppaalle on saada takajalat sisään. Olen myös yrittänyt saada sitä kiertämään laatikkoa etujalat sen päällä. Ilmeisesti Valpas ei aivan hahmota takajalkojaan vielä, koska tämä on sille myös haastava harjoitus. Jatketaan treenaamista ja takapäänhahmottamisharjoituksia siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti