Sivut

keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Leikki miehen tiellä pitää!

Pehmolelut ovat  Valppaan suosikkeja narulelujen lisäksi. Olen yrittänyt leikkiä sen kanssa kaikella mahdollisella, mutta ne vain ovat kivoimpia. Palloista se taas ei diggaa niin paljon. Se lähtee kyllä perään, mutta ei oikein tykkää ottaa niitä suuhun. No makunsa kullakin. Ja kun on ollut koira, joka oli vähän liiankin seko pallojen perään, niin ehkä pitää vaan olla tyytyväinen.  

Yritetään kyllä leikkiä tosi erilaisilla jutuilla. Tähän mennessä ollaan kokeiltu pehmoleluja, naruleluja, vinkuja, palloja, lusikkaa, lasten kastelukannua, keppejä ja käpyjä. Sen lisäksi ollaan leikitty nakuleikkejä mm. painimista, hippaleikkejä, käsien jahtaamista, puhaltamista ja lattialla ja nurmikolla makoilua Vapatin hyppiessä mun päällä.

Olen lukenut kasvattajalta saatua Anna Larssonin artikkelia leikin kehittämisestä erittäin hartaasti ja tässä muutamia tärkeitä poimintoja:

-          erilaiset palkat eri tarkoituksiin, vetoleikeistä innostusta ja heitoilla vauhtia, ruokapalkalla taitojen hiominen, oikea-aikainen palkkaus, nakuleikit jne.

-          leikkimistä, myös ilman leluja! -> yhdessä leikkiminen on myös hyvää harjoittelua ruumiinkielen opettamiseksi

-          yritä leikkiä paljon erilaisilla leluilla, tämä johtaa siihen, että leikki itsessään on tärkeää, ei se millä leikitään

-          kaikki mitä ei ole yleensä saatavilla on myös arvokkaampaa

-          stressi on energiaa, koiran on hyvä päästä tietylle stressitasolle, jotta se on motivoitunut tekemään parhaansa! Toki pitää muistaa myös rauhoittuminen

-          ei tarvitse olla huolissaan liiasta energiasta kunhan osaa kohdentaa sen

-          jos haluaa nostaa koiran motivoivaa stressiä leikkimisharjoitukset leluilla, ruualla ja ilman ruokaa ovat tärkeitä.

 
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti